• Αναζήτηση
 • ΓΝΩΜΗ

  Νησίδες ποιότητας

  Τα πειραματικά σχολεία πρέπει να επαναλειτουργήσουν σε σύνδεση με τα πανεπιστήμια. Δεν πρέπει να είναι μόνο ένα ή δύο, καθώς υπάρχουν σήμερα πολλά πανεπιστήμια. Πρέπει να λειτουργήσουν όπου υπάρχουν και Παιδαγωγικές Σχολές πανεπιστημίων. Χρειάζεται να έχουν εκπαιδευτικούς που θα επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια και θα έχουν κίνητρα για να κρατούν το επίπεδο της διδασκαλίας τους υψηλό. Οι μαθητές τους πρέπει να επιλέγονται μετά από εξετάσεις και όχι με κλήρωση. Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει.

  Νησίδες ποιότητας | tovima.gr

  Τα πειραματικά σχολεία πρέπει να επαναλειτουργήσουν σε σύνδεση με τα πανεπιστήμια. Δεν πρέπει να είναι μόνο ένα ή δύο, καθώς υπάρχουν σήμερα πολλά πανεπιστήμια. Πρέπει να λειτουργήσουν όπου υπάρχουν και Παιδαγωγικές Σχολές πανεπιστημίων. Χρειάζεται να έχουν εκπαιδευτικούς που θα επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια και θα έχουν κίνητρα για να κρατούν το επίπεδο της διδασκαλίας τους υψηλό. Οι μαθητές τους πρέπει να επιλέγονται μετά από εξετάσεις και όχι με κλήρωση. Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει. Η κοινωνία το δέχεται και το θέλει.

  Θεωρώ ότι τα σχολεία αυτά πρέπει να αποτελέσουν νησίδες ποιότητας στη δημόσια εκπαίδευση. Να λειτουργήσουν ξανά ως χώροι δοκιμασίας νέων μεθόδων διδασκαλίας. Η δυνατότητα προσπέλασης στα σχολεία αυτά παιδιών από οικογένειες όλης της Ελλάδας που δεν έχουν οικονομικές δυνατότητας να φοιτήσουν σε καλά ιδιωτικά σχολεία είναι μια μορφή ίσων ευκαιριών την οποία δικαιούταν η ελληνική οικογένεια.

  Ο κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης είναι καθηγητής Γλωσσολογίας, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Γνώμες