• Αναζήτηση
 • Social Media Σε 5 χρόνια, ένας στους δέκα «φίλους» σε Facebook και Twitter δεν θα είναι άνθρωπος!

  Τα social bots τα οποία θα μπορούν να διαχειριστούν, σε διάφορα επίπεδα, επικοινωνία με κοινότητες χρηστών. Θα μπορούν ακόμη και να πραγματοποιήσουν διαδραστική επικοινωνία

  ΔΩΡΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ

  Πόσοι από τους «φίλους» σας σε Facebook και Twitter είναι πραγματικοί; Σύμφωνα με μία έρευνα της εταιρίας Gartner, το 2015 ένας στους δέκα online «φίλους» δεν θα είναι άνθρωποι.

  Αυτό δεν σημαίνει ότι θα στέλνουμε tweets σε εξωγήινους ή θα ανταλλάσσουμε δώρα για τη φάρμα με βρυκόλακες… Η Gartner λοιπόν, προβλέπει ότι σύντομα πραγματικότητα θα είναι τα social bots– αυτοματοποιημένα εργαλεία τα οποία θα χρησιμοποιούνται από εταιρίες και οργανισμούς προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες.

  «Γίνονται πολλές προσπάθειες να συστηματοποιηθεί και να περάσει στον “αυτόματο πιλότο” η διαδικασία της προσέλκυσης “φίλων” στα social media, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα social bots τα οποία θα μπορούν να διαχειριστούν, σε διάφορα επίπεδα, επικοινωνία με κοινότητες χρηστών. Θα μπορούν ακόμη και να πραγματοποιήσουν διαδραστική επικοινωνία, προσαρμοσμένη σε κάθε χρήστη ξεχωριστά» αναφέρει η έρευνα.

  Συνεχίζοντας, αναφέρεται ότι τα bots θα μπουν τόσο πολύ στην καθημερινή e-ζωή μας που μέχρι το 2015 θα φτάσουν να αποτελούν το 10% των «φίλων» μας και αν μάλιστα δεχθούμε τους υπολογισμούς του Allfacebook (ανεπίσημη ιστοσελίδα για το Facebook), ο μέσος χρήστης σύντομα θα διαθέτει περίπου 500 «φίλους» όπερ σημαίνει ότι 50 από αυτούς θα είναι social bots_αν φυσικά αποδειχθούν σωστά τα αποτελέσματα της έρευνας της Gartner.

  Media