• Αναζήτηση
 • ΓΝΩΜΗ

  Τελείωσαν Μπλερ και Μπράουν

  Το μέλλον είναι η πιο σημαντική λέξη στην πολιτική. Μόνο που οι ψηφοφόροι έκριναν ότι το Εργατικό Κόμμα βρίσκεται εκτός εποχής, τόπου και χρόνου. Πολλοί Βρετανοί ένιωθαν την ανάγκη για μια ριζική αλλαγή, αλλά δεν ήμασταν σε θέση να την προσφέρουμε. Μας θεώρησαν υπέρμαχους του «παλαιού» και όχι του «καινούργιου». Το πρόβλημα ήταν ότι εμείς, με τις τακτικές μας, τους ρίξαμε στην αγκαλιά των Συντηρητικών. Η εποχή της διακυβέρνησης των κκ. Μπλερ και Μπράουν τελείωσε. Είμαστε υπερήφανοι για τις επιτυχίες μας, αλλά επ΄ ουδενί δεν ζούμε στο παρελθόν.

  Το μέλλον είναι η πιο σημαντική λέξη στην πολιτική. Μόνο που οι ψηφοφόροι έκριναν ότι το Εργατικό Κόμμα βρίσκεται εκτός εποχής, τόπου και χρόνου. Πολλοί Βρετανοί ένιωθαν την ανάγκη για μια ριζική αλλαγή, αλλά δεν ήμασταν σε θέση να την προσφέρουμε. Μας θεώρησαν υπέρμαχους του «παλαιού» και όχι του «καινούργιου». Το πρόβλημα ήταν ότι εμείς, με τις τακτικές μας, τους ρίξαμε στην αγκαλιά των Συντηρητικών. Η εποχή της διακυβέρνησης των κκ. Μπλερ και Μπράουν τελείωσε. Είμαστε υπερήφανοι για τις επιτυχίες μας, αλλά επ΄ ουδενί δεν ζούμε στο παρελθόν. Το Εργατικό Κόμμα δημιουργήθηκε για να στηρίξει τους πολίτες, στις εκλογές, στους χώρους εργασίας και στις κοινότητές τους. Αυτή πρέπει να είναι και η αποστολή μας στο μέλλον. Το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει ευκαιρία για ριζική ανασύνταξη. Τα βλέμματα όλης της Βρετανίας θα είναι τους επόμενους μήνες στραμμένα πάνω μας. Πρέπει να σταθούμε με ταπεινότητα εμπρός στο εκλογικό αποτέλεσμα, πιστοί στις αρχές και στις αξίες μας. Πρέπει να εμπνεύσουμε ξανά τους Βρετανούς. Για αυτό θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία.

  © Τhe Τimes, 2010 Ο κ. Ντέιβιντ Μίλιμπαντ είναι τέως υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας και υποψήφιος για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος.

  Γνώμες