• Αναζήτηση
 • ΓΝΩΜΗ

  Χρήματα υπάρχουν

  Τελικά ο Πρωθυπουργός είχε δίκιο. «Χρήματα υπάρχουν». Και βρέθηκαν. Στις τσέπες των δημοσίων υπαλλήλων, των συνταξιούχων, των μισθωτών. Τώρα λοιπόν που αποκαλύφθηκε η κρυψώνα, καιρός να πληρώσουν. Στο 7%-8% υπολογίζεται- σύμφωνα με επίσημα χείλη- η μέση μείωση στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων μετά τα μέτρα και ανεξαρτήτως του ύψους που έχει αυτό το εισόδημα. Πράσινος (κυριολεκτικά) φόρος στα τιμολόγια της ΔΕΗ για όλα τα εισοδήματα, με επίπτωση 20 ευρώ περίπου ανά διμηνιαίο λογαριασμό.

  Λ Γιαννακόπουλος
  Χρήματα υπάρχουν | tovima.gr

  Τελικά ο Πρωθυπουργός είχε δίκιο. «Χρήματα υπάρχουν». Και βρέθηκαν. Στις τσέπες των δημοσίων υπαλλήλων, των συνταξιούχων, των μισθωτών. Τώρα λοιπόν που αποκαλύφθηκε η κρυψώνα, καιρός να πληρώσουν.

  Στο 7%-8% υπολογίζεται- σύμφωνα με επίσημα χείλη- η μέση μείωση στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων μετά τα μέτρα και ανεξαρτήτως του ύψους που έχει αυτό το εισόδημα.

  Πράσινος (κυριολεκτικά) φόρος στα τιμολόγια της ΔΕΗ για όλα τα εισοδήματα, με επίπτωση 20 ευρώ περίπου ανά διμηνιαίο λογαριασμό.

  Αύξηση του ΦΠΑ 2% για όλους, πάγωμα των συντάξεων για όλους, αύξηση της τιμής των καυσίμων για όλους. Και πολλά άλλα επώδυνα που αφορούν ΟΛΟΥΣ. Εκτός από εκείνους που το εισόδημά τους υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ. Για αυτούς, έκτακτη εισφορά 1%.

  Οι υπόλοιποι, καλό κουράγιο. Τρία ακόμη χρόνια άγριας λιτότητας και μετά βλέπουμε. Αλλωστε τότε θα πλησιάζουν και οι εκλογές…

  Γνώμες