• Αναζήτηση
 • «Δεν πουλάμε» λένε στον Αlpha

  Στελέχη και παρουσιαστές του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha κάλεσε την περασμένη Πέμπτη σε χριστουγεννιάτικο δείπνο ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού κ. Κριστόφ Μάινους. Από τη συνάντηση η μόνη είδηση που προέκυψε ήταν η επιβεβαίωση της τελευταίας ανακοίνωσης ότι το RΤL «δεν πουλάει» το ποσοστό του στο κανάλι. Ο κ. Μάινους χαρακτήρισε το RΤL Group επιχείρηση που στηρίζει τις επενδύσεις της και έπλεξε το εγκώμιο του συνιδιοκτήτη του Αlpha κ. Δημήτρη Κοντομηνά, με τον οποίο είχε συνάντηση την περασμένη Τετάρτη.

  «Δεν πουλάμε» λένε στον Αlpha | tovima.gr

  Στελέχη και παρουσιαστές του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha κάλεσε την περασμένη Πέμπτη σε χριστουγεννιάτικο δείπνο ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού κ. Κριστόφ Μάινους. Από τη συνάντηση η μόνη είδηση που προέκυψε ήταν η επιβεβαίωση της τελευταίας ανακοίνωσης ότι το RΤL «δεν πουλάει» το ποσοστό του στο κανάλι. Ο κ. Μάινους χαρακτήρισε το RΤL Group επιχείρηση που στηρίζει τις επενδύσεις της και έπλεξε το εγκώμιο του συνιδιοκτήτη του Αlpha κ. Δημήτρη Κοντομηνά, με τον οποίο είχε συνάντηση την περασμένη Τετάρτη. Παρόντες στο δείπνο ήταν ο γενικός διευθυντής του Αlpha κ. Κλεμάν Σουέμπιγκ , οι διευθυντές των τμημάτων, αλλά και οι παρουσιαστές του καναλιού, με μοναδικό απόντα τον Λάκη Λαζόπουλο λόγω θεατρικών υποχρεώσεων.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αlpha παραμένει σε γερμανικά χέρια τουλάχιστον ως το τέλος της χρονιάς. Αυτό λένε καλά πληροφορημένες πηγές, αφού η κατάσταση στην αγορά δεν «εμπνέει» τέτοιου είδους επιχειρηματικές κινήσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι η συμφωνία εξαγοράς του Αlpha από το RΤL Group υπογράφηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2008 και εγκρίθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Κάθε έσοδο και έξοδο του καναλιού είχε «σκαναριστεί» εξονυχιστικά από τα στελέχη του RΤL. Οπότε θεωρείται μάλλον άτοπο, έναν χρόνο αργότερα και αφού καταβλήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά για αποζημιώσεις εθελουσίας εξόδου αλλά και για κάλυψη της υφιστάμενης «μαύρης τρύπας», τα ίδια στελέχη να εισηγούνται σήμερα στον όμιλο την πώληση του ποσοστού του στον Αlpha (66,7%) που κοστίζει πλέον πολύ λιγότερο. Η ανωτέρω εκτίμηση ενισχύεται και από την ανακοίνωση την οποία έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη Τρίτη ο διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας του RΤL Group κ. Ολιβερ Χέργκεσελ στην οποία ανέφερε: «Το RΤL Group ήρθε στην ελληνική αγορά για να μείνει. Κάποιοι κατασκευάζουν ψευδείς πληροφορίες και τις παρουσιάζουν ως αληθινές. Το RΤL Group είναι μια εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο. Αν βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις εξαγοράς, θα έπρεπε να ενημερωθεί σχετικά η χρηματιστηριακή αγορά. Δεν έχουμε ενημερώσει τις χρηματιστηριακές αρχές γιατί δεν υπάρχει καμία τέτοια διαδικασία σε εξέλιξη. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην τηλεόραση του Αlpha».

  Πολιτισμός