Στις βιομηχανίες με τη μεγαλύτερη, παράλληλη αύξηση πωλήσεων και κερδών του έτους 1999 συμπεριλαμβάνεται μια εταιρεία η οποία έχει καταθέσει αίτηση για την εισαγωγή της στη Σοφοκλέους και, φυσικά, αναμένει τη… σειρά της. Ο λόγος για την εταιρεία κατασκευής και εξοπλισμού απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων Καούσης, βιομηχανία του κλάδου μεταφορικών μέσων, η οποία τον χρόνο που πέρασε αύξησε σε 8,4 δισ. δρχ., κατά 151%, τις πωλήσεις της.


Η εταιρεία διαθέτει και εκτός ελληνικής αγοράς τα προϊόντα της, καθώς έχει αρχίσει εξαγωγές στην Πορτογαλία και στο Ισραήλ και τώρα επιδιώκει να επεκταθεί εξαγωγικά σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, με πρώτη μεταξύ αυτών την Ουγγαρία, στην οποία είχε δραστηριοποιηθεί και κατά το παρελθόν. Η τόσο μεγάλη όμως αύξηση των πωλήσεών της, όπως άλλωστε και ορισμένων άλλων αντίστοιχων επιχειρήσεων, οφείλεται κυρίως στην υλοποίηση μεγάλης σύμβασης που είχε υπογραφεί με το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης για νέα απορριμματοφόρα στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος «Καποδίστριας». Η εταιρεία υπολογίζει ότι εφέτος οι πωλήσεις της θα είναι στα περυσινά τουλάχιστον επίπεδα, όπως ίσως και τα κέρδη της, τα οποία το 1999 ανήλθαν σε 0,78 δισ. δρχ. σημειώνοντας ρυθμό μεταβολής 54%.


Η μέση αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 86% με βάση τα κέρδη προ φόρων και σε 56% με βάση τα καθαρά κέρδη, αυτά δηλαδή που απέμειναν έπειτα από την καταβολή φόρων.