Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει την Τρίτη το πρωί στο Λονδίνο, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας που θα πραγματοποιηθεί στη βρετανική πρωτεύουσα στις18 με20 Απριλίου.Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διμερή συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας κα Τερέζα Μέι, στο πρωθυπουργικό Γραφείο, θα συναντηθεί με τον Πρόγκημα Κάρολο και θα παρακαθίσει σε γεύμα με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Επίσης θα έχειχωριστές συναντήσεις τους Πρωθυπουργούς της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ινδίας, ενώστις 18 Απριλίουθα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει η Πρωθυπουργός Μέι προς τιμή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στη Σύνοδο.Επίσης, την ίδια μέρα, ο Πρόεδρος της Κύπρου θα έχει συνάντηση με τονΓενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού στην έδρα του Οργανισμού, στο Λονδίνο.

Τον Πρόεδρο της ΚυπριακήςΔημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Λονδίνο ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σήμερα ο κ. Αναστασιάδης βρίσκεται σε δείπνο χαμηλών προσδοκιών με τον κ. Ακιντζί για την πιθανότητα επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.