Επίθεση με δεκάδες πυροβολισμούς πραγματοποίησε ένας ένοπλος σε σχολείο στη Φλόριντα, την ώρα που ολοκληρωνόταν το ωράριο των μαθημάτων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 17 άτομα σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό όπως ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη του Broward, τα οποία μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο σερίφης Σκοτ Ίσραελ, 12 άτομα πέθαναν εντός του σχολικού κτιρίου, τρία στον εξωτερικό χώρο, ενώ δύο ακόμα κατέληξαν μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις της κομητείας Μπρόουαρν στη Φλόριντα περικύκλωσαν αμέσως το σχολείο στην πόλη Πάρκλαντ, όπου σημειώθηκε το περιστατικό με ένοπλο, ωστόσο για αρκετή ώρα ο δράστης παρέμενε ασύλληπτος.

Τελικά, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη της επίθεσης στο σχολείο Marjory Stoneman Douglas High School, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να μεταφέρουν την εικόνα.

Αργότερα, το κανάλι WCVB-TV Boston μετέδωσε πλάνα από ελικόπτερο όπου ο δράστης της επίθεσης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχουν 20 έως 50 τραυματισμένα άτομα, χωρίς να μπορεί κανείς να διευκρινίσει αν είναι όλα παιδιά ή υπάρχουν και ενήλικες θύματα.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σε αμερικανικά ΜΜΕ δήλωσαν ότι οι πυροβολισμοί που σημειώθηκαν «ήταν τόσοι πολλοί που δεν μπορούσαν να τους μετρήσουν».

Έγιναν γνωστά τα στοιχεία του δράστη

Λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του ανθρώπου που οι αστυνομικοί συνέλαβαν ως τον δράστη της επίθεσης, έγιναν γνωστά τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Πρόκειται για τον 19χρονο Νικ Κρουζ, ο οποίος ήταν πρώην μαθητής του σχολείου, με πρώην συμμαθητές του να κάνουν λόγο για «προβληματικό άτομο», το οποίο είχε εμμονή με τα όπλα.

Μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις οικογένειές τους

Με ανάρτησή του στο Twitter, σχολίασε το περιστατικό που σημειώθηκε στο σχολείο της Φλόριντα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας τις προσευχές και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης. «Κανένα παιδί, δάσκαλος ή οποιοσδήποτε άλλος δεν θα πρέπει ποτέ να αισθάνεται ανασφαλής σε σχολείο των ΗΠΑ» συμπλήρωσε ο κ. Τραμπ.