Νεκρός είναι ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ σύμφωνα με αξιωματούχους του κόμματός τους. Τα υψηλόβαθμα στελέχη του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου δήλωσαν στο Reuters ότι ο αρχηγός του κόμματος σκοτώθηκε έξω από τη Σανα σε επίθεση των ανταρτών Χούτι.

Πηγές από την πλευρά των ανταρτών Χούτι ισχυρίζονται οι μαχητές στμάτησαν το τεθωρακισμένο όχημά του και έβαλαν εναντίον του με RPG και τον σκότωσαν.

Ο τέως πρόεδρος της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, είναι ασφαλής, είχε δηλώσει νωρίτερα το κόμμα του, Γενικό Λαϊκό Κογκρέσο, διαψεύδοντας τις πληροφορίες για δολοφονία του από τους αντάρτες Χούτι.

Οι σιίτες Χούτι ανατίναξαν το σπίτι του, στο κέντρο της Σανάα, με τους κατοίκους να δηλώνουν πως δεν ξέρουν που βρίσκεται ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της Υεμένης, Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι, ζήτησε από τα στρατεύματά του να ανακαταλάβουν την πρωτεύουσα Σανάα με τη στήριξή του υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένα πρόσωπο του περιβάλλοντός του.

«Ο πρόεδρος έδωσε διαταγή στον αντιπρόεδρό του, Άλι Μόχσεν αλ Άχμαρ, που βρίσκεται στη Μάριμπ (ανατολικά της Σανάα) να ζητήσει από τα στρατεύματά του να κατευθυνθούν προς την πρωτεύουσα», που ελέγχεται από τους σιίτες αντάρτες Χούτι, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.