Με τους ηγέτες των κομμάτων να μην συμφωνούν ολοκληρώθηκε ακόμα μια συνάντηση του Ζόραν Ζάεφ, με τους πολιτικούς αρχηγούς στα Σκόπια αναφορικά στο θέμα της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, η οποία διήρκεσε πάνω από 4 ώρες, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είπε πως «στρατηγικός στόχος της Μακεδονίας είναι η πλήρης ένταξη της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», ενώ στέλνοντας μήνυμα στους διαφωνούντες, κατέστησε σαφές πως δεν θα υπάρξει συμβιβασμός στους στρατηγικούς στόχους της χώρας του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους αρχηγούς των VRMO-DPMNE, DUI και BESA, τόνισε ότι στόχος είναι να πραγματοποιηθεί ένα επιτυχημένο δημοψήφισμα, ωστόσο, όλη η επιτυχία του θα εξαρτηθεί από τις συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες είναι καίριας σημασίας ώστε να φτάσει η συμφωνία για ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Μετά τη λήξη της συνάντησης ο κ. Ζάεφ τόνισε ότι οι ημέρες για το δημοψήφισμα είναι μετρημένες, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα θέματα στα οποία κατέληξε σε συμφωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και τις ουσιώδεις διαφορές τους.

«Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θα έκανα λάθος αν μιλούσα για τα συμπεράσματα και τις ουσιώδεις διαφορές. Γνωρίζουμε όλοι ότι μετράμε αντίστροφα για το δημοψήφισμα, μετά το οποίο θα υπάρξουν συνταγματικές αλλαγές», ανέφερε ο Ζάεφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο MIA, η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θα συνεχιστεί είτε το βράδυ της Κυριακή, είτε το πρωί της Δευτέρας.