Το σχέδιο σύλληψης ατόμων που φέρεται να έχουν ή είχαν σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, συνεχίζουν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, προχωρώντας στη σύλληψη δύο ακόμη ατόμων.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το κρατικό πρακτορείο Anadolu, ένας άνδρας συνελήφθη στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ ένας ακόμη τέθηκε υπό κράτηση στην Ουκρανία. Αμφότεροι μεταφέρθηκαν στην Τουρκία με ιδιωτικό αεροπλάνο «μετά από επιχειρήσεις» της μυστικής υπηρεσίας MIT.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, οι δύο συλληφθέντεςήταν μέλη «ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης» (FETO) του Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή το αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Το πρακτορείο Anadolu δημοσίευσε μάλιστα, φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων με χειροπέδες να στέκονται μπροστά σε αφίσα που εικονίζει τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο, η MIT είχε απαγάγει έξι φερόμενους γκιουλενιστές από το Κόσοβο, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, την ίδια στιγμή που και η Ελλάδα έχει στο έδαφός τηςοκτώ τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.