Ο Όυναι Έμερι είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Άρσεναλ και θα διαδεχθεί τον Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο των κανονιέρηδων.
Ο 46χρονος τεχνικός που έγραψε ιστορία στον πάγκο της Σεβίλλης κατακτώντας 3 συνεχόμενους τίτλους Europa League, και στη συνέχεια ήταν επιτυχής στο τιμόνι της Παρί ΣΖ μετακομίζει στο Λονδίνο.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
Ανακοινώνοντας την ανάθεση του νέου τεχνικού, ο διευθύνων σύμβουλος Ιβάν Γαζίδης δήλωσε: «Ο Ούναι έχει μια εξαιρετική επιτυχία σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, έχει ανακαλύψει μερικά από τα καλύτερα νεαρά ταλέντα στην Ευρώπη και παίζει ένα συναρπαστικό, προοδευτικό στυλ ποδοσφαίρου που ταιριάζει απόλυτα με την Άρσεναλ. Η σκληρή και παθιασμένη του προσέγγιση και η αίσθηση των αξιών του μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο τον καθιστούν ιδανικό για να μας οδηγήσει προς τα εμπρός.

«Διεξήγαμε μια εμπιστευτική, ευρεία και αυστηρή αναζήτηση που περιλαμβάνει εκτενείς αναφορές ιστορικού, ανάλυση δεδομένων και βίντεο και προσωπικές συναντήσεις με όλους τους υποψηφίους που επιλέξαμε. Όλοι ενδιαφέρονται για τη θέση του προπνητή και ήμασταν ομόφωνοι στην επιλογή μας ο Ούναι να οδηγήσει το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας μας ».
Ο Stan Kroenke δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Ούναι στην Arsenal. Είναι ένας δοκιμασμένος νικητής. Είμαστε σίγουροι ότι είναι το σωστό άτομο για την δουλειά και ότι θα εργαστεί για να φέρει τους θριάμβους στους οπαδούς, στο προσωπικό μας και όσους ενδιαφέρονται για την Arsenal.

«Πολλά πράγματα ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του και ολόκληρης της διαδικασίας. Τις γνώσεις του, την ενέργεια, την αποφασιστικότητα και την αγάπη του παιχνιδιού. Η εξοικείωσή του με τη ομάδα μας και τους παίκτες μας, την Premier League και το παιχνίδι στην Ευρώπη ήταν πολύ εντυπωσιακή. Μοιράζεται το όραμά μας να προχωρήσουμε, να αξιοποιήσουμε την πλατφόρμα που δημιούργησε ο Arsène Wenger και να βοηθήσουμε αυτό το σύλλογο να απολαύσει μεγαλύτερη επιτυχία ».

Ο Unai είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω σε ένα από τα μεγάλα κλαμπ του παιχνιδιού. Η Arsenal είναι γνωστή και αγαπημένη σε όλο τον κόσμο για το στυλ παιχνιδιού της, τη δέσμευσή της στους νέους παίκτες, το φανταστικό γήπεδο, τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που μου δόθηκε η ευθύνη να ξεκινήσω αυτό το σημαντικό νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Arsenal. Έχω συναντήσει τον Stan και τον Josh Kroenke και είναι σαφές ότι έχουν μεγάλες φιλοδοξίες για το σύλλογο και έχουν δεσμευτεί να φέρουν μελλοντική επιτυχία. Είμαι ενθουσιασμένος για το τι μπορούμε να κάνουμε μαζί και ανυπομονώ να δώσω σε όλους όσους αγαπούν το Άρσεναλ κάποιες ιδιαίτερες στιγμές και μνήμες ».

Ο Unai ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στο Lorca Deportiva το 2005, αφού έπαιξε ως επί το πλείστον στο ισπανικό δεύτερο τμήμα. Συνέχισε να προπορεύει την Αλμερία, τη Βαλένθια και τη Σπάρτακ Μόσχας πριν να γίνει μέλος της Σεβίλλης και της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο διορισμός υπόκειται στην ολοκλήρωση των ρυθμιστικών διαδικασιών.

Ο ίδιος διέρρευσε την είδηση

Μετά την εμφάνιση μιας φωτογραφίας στην επίσημη ιστοσελίδα του, https://unai-emery.com/en, αλλά και στον λογαριασμό του στο twitter, όπου ανακοινώνεται ως νέος προπονητής της ομάδας Premier League, κατέβηκε απευθείας.

Η εικόνα περιελάμβανε μια φωτογραφία του Ισπανού δίπλα στο σήμα της Αρσεναλ με το μήνυμα: «Υερήφανος για να είσαι μέλος της οικογένειας των Αρσεναλ», πριν στην συνέχεια αποσυρθεί η ανάρτηση.

Η Άρσεναλ αναμένεται να ανακοινώσει τον πρώην προπονητή της Παρί ΣΖ ως διάδοχο του Αρσέν Βενγκέρ αυτή την εβδομάδα.

Ο Βενγκέρ έφυγε από την ομάδα του Βόρειου Λονδίνου μετά από σχεδόν 22 χρόνια στον πάγκο της αφού τελείωσε στη έκτη θέση στο πρωτάθλημα την τρέχουσα σεζόν. Ο Εμερι, ο οποίος ανέλαβε την Παρί ΣΖ τον Ιούνιο του 2016, έφυγε από τη γαλλική ομάδα στο τέλος αυτής της σεζόν, έχοντας οδηγήσει τους Παριζιάνους στο νταμπλ.