Η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για τους Μεσογειακούς Αγώνες στην Ισπανία (22/6-1/7) και τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τον Αύγουστο, θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα (21/5), στην Κάρυστο. Εκεί θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, η οποία θα ολοκληρωθεί στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη πριν την αναχώρηση της Εθνικής για την Ταραγόνα της Ισπανίας.

Στο πλαίσιο της παραμονής της στην Κάρυστο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παίξει τρεις αγώνες με την Εθνική Τυνησίας. Οι 26 αθλητές που επέλεξε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, είναι οι:
Πασαδόροι: Ντίμα Φιλίποφ (Γκαλάτι), Οδυσσέας Αδάμ (Ηρακλής Χαλκίδας), Κώστας Στιβαχτής (Ολυμπιακός), Σταύρος Κασαμπαλής (Εθνικός Αλεξανδρούπολης).

Ακραίοι: Κώστας Καπετανίδης (Πήγασος Πολίχνης), Γιάννης Ρουμελιωτάκης (Ολυμπιακός), Κυριάκος Σπυριούνης (Εθνικός Πειραιώς), Ανέστης Δαλακούρας (Παμβοχαϊκός), Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Νίκη Αιγινίου), Ραφαήλ Κουμεντάκης (ΠΑΟΚ), Ανδρέας Φράγκος (Huyndai Sky Walkers), Θανάσης Πρωτοψάλτης (Φριντρισχάφεν), Φροίξος Κωτσάκης (Παμβοχαϊκός).

Κεντρικοί: Γιώργος Πετρέας (Ολυμπιακός), Γιώργος Πεντίδης (Φοίνικας Σύρου), Γιώργος Παπαλεξίου (Νίκη Αιγινίου), Γιάννης Τακουρίδης (ΠΑΟΚ), Παναγιώτης Πελεκούδας (ΠΑΟΚ), Θοδωρής Βουλκίδης (Παμβοχαϊκός), Παρασκευάς Τσέλιος (Ολυμπιακός).

Διαγώνιοι: Νίκος Ζουπάνι (Ολυμπιακός), Ηρακλής Παπαδόπουλος (ΑΕΚ), Γιώργος Τζιουμάκας (Καστελάνα).

Λίμπερο: Δημήτρης Ζήσης (Φοίνικας Σύρου), Αντώνης Μπουράκης (Ηρακλής Θεσ.), Θεολόγος Δαρίδης (Ολυμπιακός).

Στην παρουσίαση του, ο Ανδρεόπουλος ρωτήθηκε τι άλλαξε σε σχέση με πέρυσι και αποφάσισε να αναλάβει την Εθνική:
«Θα το πω με μια κουβέντα: ωρίμασαν οι συνθήκες… Οι συνθήκες που ήθελα εγώ ώστε να απαντήσω θετικά σε μια πρόταση της Ομοσπονδίας. Για τον χρονικό ορίζοντα θα απαντήσω όπως και στις ομάδες, Η σχέση μου ποτέ δεν βασίζεται σε συμβόλαιο… Μπορεί στο τυπικό μέρος να υπήρχε ένα συμβόλαιο, αλλά πάντα υπήρχε ο προσωπικός λόγος… Πολλά χρόνια δούλεψα σε ομάδες χωρίς συμβόλαιο ή αντιθέτως είχα φύγει από ομάδα παρόλο που είχα συμβόλαιο. Το πιο βασικό και αυτό εγώ πάντα ζητάω, είναι η συνεργασία η χημεία και η επικοινωνία. Όταν αυτά υπάρχουν μπορούμε να είμαστε πιο κοντά σε ένα κοινό αποτέλεσμα».