Mε τη μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά συμμετοχή δεκάδων φορέων και συλλόγων της πόλης και με τη μεγαλύτερη προσέλευση θεατών και επισκεπτών πραγματοποιήθηκαν οι «Ημέρες Θάλασσας 2018», για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στον Πειραιά.

Η γιορτή, θεσμός πλέον για την πόλη, διοργανώθηκε από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους και περιελάμβανε πλήθος εκδηλώσεων δωρεάν για όλους, όπως ξεναγήσεις, παραστάσεις, εκθέσεις, ομιλίες και ημερίδες, εκδηλώσεις για παιδιά, πάρτι, αθλητικά δρώμενα, με επίκεντρο τη θάλασσα και τον πολιτισμό του Πειραιά.
Συγκεκριμένα, από την 1η έως τις 10 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκαν στην πόλη συνολικά 92 εκδηλώσεις από 73 φορείς – δημόσιους και ιδιωτικούς – όπως εκπαιδευτικά ιδρύματα, μουσεία, σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, καταστήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «Ημέρες Θάλασσας 2018» προσέλκυσαν περισσότερα από 70.000 άτομα, δημότες και επισκέπτες του Πειραιά που παρακολούθησαν ή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών και στις δωρεάν ξεναγήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», την οποία επισκέφθηκαν 4.270 άτομα, καθώς και στο Πλωτό Μουσείο «Νεράιδα», στο οποίο ξεναγήθηκαν 1.500 άτομα.
Επίσης υπολογίζεται ότι στο πάρτι στα στενά της Τρούμπας στο οποίο συμμετείχαν νυχτερινά καταστήματα της περιοχής, βρέθηκαν 7.000 άτομα.
Ο Δήμος Πειραιά ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης για τις «Ημέρες Θάλασσας 2018»: τους συμμετέχοντες φορείς, την Περιφέρεια Αττικής, τους εθελοντές, τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας που «αγκάλιασαν» τις εκδηλώσεις, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας: ΕΡΤ Α.Ε., εφημερίδες «Παραπολιτικά», «Τα Νέα» και «Το Βήμα της Κυριακής», τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Παραπολιτικά 90,1 fm», «Κανάλι Ένα 90,4», «Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας», τις ιστοσελίδες in.gr και ert.gr, τη ΣΤΑ.ΣΥ για την προβολή στους σταθμούς του μετρό. Επίσης ο Δήμος Πειραιά ευχαριστεί τον Δήμο Αθηναίων για τη δυνατότητα που δόθηκε, προκειμένου να διανεμηθεί το πρόγραμμα των «Ημερών Θάλασσας 2018» στην πλατεία Συντάγματος, καθώς και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε πως οι «Ημέρες Θάλασσας» είναι μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις για την πόλη μας, την οποία έχουν «αγκαλιάσει» φορείς, δημότες και επισκέπτες της πόλης.
Επιπλέον, τόνισε: «Οι «Ημέρες Θάλασσας» έχουν επίκεντρο την αδιάρρηκτη σχέση του Πειραιά με τη θάλασσα. Επιδίωξή μας είναι να προβάλλουμε τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης, αλλά και τη δυναμική, τη ζωντάνια, τον παλμό του Πειραιά. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι χρόνο με το χρόνο οι «Ημέρες Θάλασσας» γίνονται καλύτερες και ενισχύονται με ποικίλες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που απευθύνονται σε πολίτες όλων των ηλικιών», επεσήμανε ο Δήμαρχος Πειραιά. Επίσης πρόσθεσε, πως οι φετινές εκδηλώσεις ήταν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, με μεγάλη προσέλευση δημοτών του Πειραιά αλλά και επισκεπτών από όλη την Αττική. «Ο Πειραιάς είναι το μεγάλο λιμάνι της χώρας, με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης κι αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό αναδεικνύεται μέσα από τις εκδηλώσεις των «Ημερών Θάλασσας», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης σε δήλωσή του υπογράμμισε πως οι «Ημέρες Θάλασσας» αναδεικνύουν τις δυνατότητες που έχει ο Πειραιάς σε επίπεδο συνεργασίας και εξωστρέφειας. «Δεκάδες άνθρωποι, σύλλογοι και φορείς συνεργαστήκαμε και φέτος και δημιουργήσαμε μια δεκαήμερη γιορτή στον Πειραιά με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις», επεσήμανε ο κ. Κόκκαλης, τονίζοντας πως η συμμετοχή φορέων, συλλόγων, δημοτών, δίνει ένα μεγάλο κίνητρο στον Δήμο Πειραιά, να ενισχύει κάθε χρόνο τη διοργάνωση αυτής της μεγάλης γιορτής. Κλείνοντας ο κ. Κόκκαλης, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν και εργάστηκαν ώστε να παρουσιάσει ο Δήμος Πειραιά ένα άρτιο και εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα.