Στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών.
Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, με τη συνδρομή των Ο.Π.Κ.Ε. και της ΔΙ.ΑΣ, συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα εκ των οποίων 15 αλλοδαποί ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ακόμη 9 ατόμων.
Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία –κακουργηματικού χαρακτήρα – για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις του νόμου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τα όπλα και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «στο πλαίσιο αυτό κατά τη διάρκεια των ερευνών ταυτοποιήθηκαν, με τη χρήση τεχνικών και φυσικών μεθόδων, πάνω από 1.200 αγοροπωλησίες ναρκωτικών ουσιών».
Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης, κατανεμημένα σε δύο υποομάδες, δρούσαν τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου, προμηθεύοντας συστηματικά με ναρκωτικές ουσίες περίπου 250 με 300 τοξικομανείς την ημέρα.
Αναλάμβαναν μάλιστα τη διακίνηση των ναρκωτικών όλο το 24ωρο, ενώ για να «καλύπτουν» τη δράση τους αποθήκευαν και απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες και τα παράνομα κέρδη τους σε δυο παντοπωλεία στην περιοχή της Ομόνοιας, τα οποία λειτουργούσαν ως «βιτρίνα».
Επιπλέον, διατηρούσαν διακριτούς ρόλους, καθώς κάποια από τα μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με το ρόλο του διακινητή, του «τσιλιαδόρου» ή του ταμία, ενώ κάποια άλλα αναλάμβαναν την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών και την «προστασία» της οργάνωσης από επεισόδια με τους χρήστες – πελάτες.
Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 13.000 ευρώ, 40 κινητά τηλέφωνα και πολλές αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης «φιξάκια».
Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.