«Σήμερα θα πεθάνετε, σήμερα θα σας κάψουμε» φώναζαν οι χρυσαυγίτες που
εισέβαλαν πριν λίγες ημέρες στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα στον
Πειραιά και τραυμάτισαν έξι συνολικά άτομα όπως αποκάλυψε η συνήγορος
πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσας στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Ελευθερία Τομπατζόγλου.

Με ανάρτησή της στο facebook η κ. Τομπατζόγλου υπογραμμίζει για το σοβαρό αυτό περιστατικό: «Έτσι πίστεψαν ότι θα μας φοβίσουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που εισέβαλαν χθες το απόγευμα στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα, στον Πειραιά με λοστούς, πτυσσόμενα γκλοπ και φωτοβολίδες.Έτσι νόμιζαν ότι θα μας σταματήσουν, κρίνοντας εξ ιδίων και από τα υπόλοιπα θρασύδειλα ανθρωπάκια που τους ακολουθούν».

Η κ. Τομπατζόγλου προσθέτει ότι «αυτό που δεν ξέρουν όμως και δεν θα καταλάβουν ποτέ είναι ότι δεν είμαστε ίδιοι. Δεν ξέρουν ότι αντί να μας φοβίσουν, μας συσπειρώνουν. Δεν ξέρουν ότι η απόφασή μας για έναν ελεύθερο χώρο στον Πειραιά είναι μια συνειδητή πολιτική απόφαση που θα στηρίξουμε μέχρι τέλους. Δεν ξέρουν ότι όσο είμαστε όρθιοι θα παλεύουμε για μία κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης. Δεν ξέρουν ότι ο Πειραιάς μας ανήκει. Και αυτό που σίγουρα δεν ξέρουν είναι ότι χθες σπάσανε λάθος κεφάλια».

Ανακοίνωση των δικηγόρων

Εν τω μεταξύ, σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα Ανδρέας Τζέλλης, Χρύσα Παπαδοπούλου και Ελευθερία Τομπατζόγλου υπογραμμίζουν για το ίδιο θέμα:

«Η επανεμφάνιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει τον διαρκή εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής συμμορίας, που παραμένει αναλλοίωτος από την ίδρυσή της και αναδεικνύεται καθημερινά στο ακροατήριο του δικαστηρίου τα τελευταία τρία χρόνια. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συσπειρώσει τα μέλη της η οργάνωση καταφεύγει στη γνωστή τακτική οργανωμένων δολοφονικών επιθέσεων. Χωρίς βία, η Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει.

Η χτεσινή (25-2-2018) δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον του ελεύθερου κοινωνικού χώρου «ΦΑΒΕΛΑ» είχε 6 θυματα, εκ των οποίων οι 4 τραυματίστηκαν σοβαρά. Τουλάχιστον 7 άτομα με σκούρα ρούχα κρατώντας φωτοβολίδες, κράνη και λοστούς, εισέβαλλαν στον χώρο, τον διέλυσαν και επιτέθηκαν με σφοδρότητα στα άτομα που παρευρίσκοντο. Ανάμεσα στους σοβαρά τραυματισθέντες ήταν και η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, η οποία υπέστη βαρεία κρανιοεγκεφαλική κάκωση από χτύπημα με λοστό στο κεφάλι. Μετά το παράγγελμα λήξης «τέλος χρόνου» των επιτιθέμενων, η αποχώρηση τους έγινε συντεταγμένα φωνάζοντας το σύνθημα «ΑΙΜΑ-ΤΙΜΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Η δολοφονική επίθεση σε βάρος της Ελευθερίας Τομπατζόγλου είναι επίθεση της οργάνωσης και απέναντι στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα, την οποία και εκπροσωπεί. Όπως η οργάνωση την επομένη της δολοφονίας του Παύλου, ανακοίνωσε ψευδώς ότι δήθεν δεν έχει καμία σχέση με την δολοφονία, έτσι και χτες προσπάθησε να απεμπολήσει κάθε ευθύνη για την οργανωμένη επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «ΦΑΒΕΛΑ».

Είναι η γνωστή τακτική των διαψεύσεων που ακολουθούν οι χρυσαυγίτες μετά απο κάθε επίθεση τους μπροστά στο φόβο των ποινικών διώξεων, αλλά δεν πείθει κανέναν. Εξάλλου, o τρόπος επίθεσης (modus operandi) πολυπληθής ομαδα,με σκούρα ρουχα, οπλισμένη, με παράγγελμα έναρξης και λήξης επίθεσης σε συνδυασμό με τη δήλωση πολιτικής ταυτότητας δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Η επίθεση αυτή είναι πανομοιότυπη με την επίθεση χρυσαυγιτών στο στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ» στα Κ. Πετράλωνα, για την οποία έχουν ήδη καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο Αθανάσιος Στράτος και Βασίλειος Σιατούνης (μέλος Κέντρικής Επιτροπής της ΧΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ το 2010), ως μέλη του 10μελούς τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκε την 30η-6-2008.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στα θύματα της χτεσινής επίθεσης, αναμένουμε από την Αστυνομία την προσαγωγή και σύλληψη όλων των εμπλεκομένων ατόμων του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής. Δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε απο τους χρυσαυγίτες-δολοφόνους του Παύλου Φύσσα.

Καλούμε την κοινωνία να καταδικάσει και να απομονώσει την εγκληματική-ναζιστική συμμορία της ΧΑ, στέλνοντας τους εκεί που τους αξίζει».