Την οργή της μητέρας του Φύσσα, Μάγδας Φύσσα, προκάλεσε η επίθεση χρυσαυγιτών, το απόγευμα της Κυριακής, στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα» που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί θλαστικά τραύματα η δικηγόρος πολιτικής αγωγής της οικογένειας, Ελευθερία Τομπατζόγλου.

Ειδικότερα, ομάδα 8-10 ατόμων εισέβαλλε στον χώρο με πυρσούς, λοστούς και φωτοβολίδες και άρχισαν να χτυπούν όσους βρίσκονταν στη «Φαβέλα».

Όπως καταγγέλλει η Μάγδα Φύσσα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, η επίθεση έγινε την στιγμή που παρουσίαζαν τα αναγνωστέα έγγραφα από την δικάσιμο των προηγούμενων ημερών. «Το θεωρώ ότι είναι σκόπιμο και είναι η δεύτερη δικηγόρος που χτυπάνε».

Αναφέρθηκε δε, και στην πορεία της δίκης της Χρυσής Αυγής περιμένοντας την τελική δικαίωση για τον χαμό του παιδιού της. «Δεν πρόκειται να σταματήσουμε, τους λέω ότι δεν τρομάξαμε, δεν φοβηθήκαμε, είδαμε για άλλη μια φορά την ανανδρία τους».

Συνήγοροι οικογένειας Φύσσα: Δεν τρομοκρατούμαστε

Με ανακοίνωση που υπογράφουν οι πολιτικοί συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα αναφέρονται στην επίθεση ακροδεξιών στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα», κάνοντας λόγο για «τακτική οργανωμένων δολοφονικών επιθέσεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η επανεμφάνιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει τον διαρκή εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής συμμορίας, που παραμένει αναλλοίωτος από την ίδρυσή της και αναδεικνύεται καθημερινά στο ακροατήριο του δικαστηρίου τα τελευταία τρία χρόνια. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συσπειρώσει τα μέλη της η οργάνωση καταφεύγει στη γνωστή τακτική οργανωμένων δολοφονικών επιθέσεων. Χωρίς βία, η Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει.

Η χτεσινή (25-2-2018) δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον του ελεύθερου κοινωνικού χώρου «Φαβέλα» είχε έξι θύματα, εκ των οποίων οι τέσσερις τραυματίστηκαν σοβαρά. Τουλάχιστον επτά άτομα με σκούρα ρούχα κρατώντας φωτοβολίδες, κράνη και λοστούς, εισέβαλλαν στον χώρο, τον διέλυσαν και επιτέθηκαν με σφοδρότητα στα άτομα που παρευρίσκονταν.

Ανάμεσα στους σοβαρά τραυματίες ήταν και η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, η οποία υπέστη βαρεία κρανιοεγκεφαλική κάκωση από χτύπημα με λοστό στο κεφάλι. Μετά το παράγγελμα λήξης «τέλος χρόνου» των επιτιθέμενων, η αποχώρηση τους έγινε συντεταγμένα φωνάζοντας το σύνθημα «Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή».

Η δολοφονική επίθεση σε βάρος της Ελευθερίας Τομπατζόγλου είναι επίθεση της οργάνωσης και απέναντι στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα, την οποία και εκπροσωπεί. Όπως η οργάνωση την επομένη της δολοφονίας του Παύλου ανακοίνωσε ψευδώς ότι δήθεν δεν έχει καμία σχέση με την δολοφονία, έτσι και χτες προσπάθησε να απεμπολήσει κάθε ευθύνη για την οργανωμένη επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα».

Είναι η γνωστή τακτική των διαψεύσεων που ακολουθούν οι χρυσαυγίτες μετά από κάθε επίθεση τους μπροστά στο φόβο των ποινικών διώξεων, αλλά δεν πείθει κανέναν. Εξάλλου, o τρόπος επίθεσης (modus operandi) πολυπληθής ομάδα, με σκούρα ρούχα, οπλισμένη, με παράγγελμα έναρξης και λήξης επίθεσης σε συνδυασμό με τη δήλωση πολιτικής ταυτότητας δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας.

Η επίθεση αυτή είναι πανομοιότυπη με την επίθεση χρυσαυγιτών στο στέκι «Αντίπνοια» στα Κ. Πετράλωνα, για την οποία έχουν ήδη καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο Αθανάσιος Στράτος και Βασίλειος Σιατούνης (μέλος Κεντρικής Επιτροπής της ΧΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ το 2010), ως μέλη του 10μελούς τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκε την 30η-6-2008».