Συζητήθηκε σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή του Υπάτιου Πατμάνογλου σε βάρος της οικογένειας Βακάκη και της ασφαλιστικής εταιρίας του αυτοκινήτου.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο όταν ο Γιώργος Βακάκης, γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo, είχε καρφωθεί με τεράστια ταχύτητα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο της οικογένειας προκαλώντας το θάνατο της συζύγου και του παιδιού του Υπάτιου Πατμάνογλου.

Ο κ Πατμάνογλου βρέθηκε στην Ευελπίδων προκειμένου να είναι παρών στη συζήτηση της υπόθεσης. Ο ίδιος αξιώνει περίπου 2 εκ. ευρώ και 1,3 εκ ευρώ οι υπόλοιποι συγγενείς. Η οικογένεια Βακάκη δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο, ενώ η ασφαλιστική εταιρία παραστάθηκε δια της δικηγόρου Χρύσας Σαλαβράκου.

Μάλιστα, η δικηγόρος της ασφαλιστικής συνομολογήσε την υπαιτιότητακαι την σε παράσταση μέχρι του ποσού των 2,4 εκ ευρώ, δηλαδή 1,3 εκ ευρώ ανά θανόντα που είναι το μέγιστο ποσό που καλύπτουν οι ασφαλιστικές. Αν το δικαστήριο επιδικάσει μεγαλύτερο ποσό θα πρέπει να «αναζητηθεί» το υπόλοιπο από την οικογένεια Βακάκη.

«Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και είμαι ιδιωτικός υπάλληλος. Ήμουν πρώτος ξάδελφος της Αποστολίας. Δεν έχω άμεση γνώση των πραγμάτων, αλλά γνωρίζω από τον Υπάτιο Πατμάνογλου. Ήταν μια αγαπημένη οικογένεια. Τα αδέλφια ήταν ενωμένα. Ήταν μαζί από 16 χρόνων. Ήταν υπέροχο ζευγάρι, με πολλά όνειρα. Είχαν εγκατασταθεί στην Πτολεμαΐδα και ο Υπάτιος διορίσθηκε στην ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα. Ερχόντουσαν στην Αθήνα όταν έγινε το ατύχημα. Ήταν δεμένοι και με τις οικογένειες τους. Ο Υπάτιος μετά το ατύχημα δε μπόρεσε να ξαναδουλέψει και δε νομίζω να τα καταφέρει», κατέθεσε ο ξάδελφος της άτυχης Αποστολίας Πατμάνογλου στο δικαστήριο.