Την παράταση – έως και τις 31 Μαρτίου 2018 – της δυνατότητας ρύθμισης των οφειλών στον ΕΦΚΑ, ζήτησε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. και Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Δημήτρης Βερβεσός.
Η παράταση αυτή κρίνεται αναγκαία, καθώς ο ΕΦΚΑ δεν έχει ακόμα θέσει σε λειτουργία (όπως είχε υποχρέωση) την ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι δικηγόροι, και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση των 120 δόσεων.
«Με ευθύνη του υπουργείου Εργασίας, το οποίο καθυστέρησε να εκδώσει τη σχετική Υπουργική Απόφαση και του ΕΦΚΑ, που -αδικαιολόγητα – ακόμα δεν έχει ενεργοποιήσει τη σχετική πλατφόρμα, από την 1η Φεβρουαρίου χιλιάδες δικηγόροι (αλλά και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες) κινδυνεύουν να μην είναι ασφαλιστικά ενήμεροι», σημειώνει ο κ. Βερβεσός.
Σημειώνεται ότι ήδη με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ έχει δοθεί παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018 σε μηχανικούς και γιατρούς, για τις παλαιές οφειλές τους.