Πάνω από 210 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό από την 1η Μαΐου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) και του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.
Ειδικότερα οι λιμενικοί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διαχειρίστηκαν 212 περιστατικά κατά τα οποία άφησαν την τελευταία τους πνοή 213 άτομα.
Επιπλέον υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διεσώθησαν,την ίδια χρονικό περίοδο, συνολικά 12.508 αλλοδαποί υπήκοοι σε 271 περιστατικά έρευνας –διάσωσης, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του ΕΚΣΕΔ και σε άλλα συμβάντα, όπως μηχανικές βλάβες και ακυβερνησίες σκαφών.
Συνολικά τα στελέχη του Λιμενικού διαχειρίστηκαν 915 περιστατικά εκ των οποίωνμ τα περισσότερα κατεγράφησαν τον Αύγουστο (252) ενώ τα λιγότερα τον Μάιο (108).
Ακόμη το Κέντρο Επιχειρήσεων, συνέδραμε το ΕΚΑΒ σε 459 διακομιδές ασθενών από νησιά, από τις οποίες οι 128 πραγματοποιήθηκαν με σκάφη του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής και οι 331 με ιδιωτικά σκάφη.