Σε προσωπικές διαφορές αποδίδει εν πρώτοις η ΕΛΑΣ τη δολοφονική επίθεση με περίστροφο που δέχτηκε στις 9:35 το πρωί, 57χρονος φαρμακοποιός στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο δράστης πεζός προσέγγισε το αυτοκίνητο του θύματος όταν έβγαινε από την αυλή του σπιτιού του στη συμβολή των οδών Ιωνίας και Πλαστήρα στο Ψυχικό.

Ο άτυχος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, σταμάτησε το αυτοκίνητο και εδέχθη τα πρώτα πυρά. Στη συνέχεια επιχείρησε να βγει από το όχημα αλλά δέχθηκε και νέους πυροβολισμούς.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν περίπου επτά πυροβολισμούς.

Ο δράστης μετά την αιματική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή στον 57χρονο φαρμακοποιό, ετράπη σε φυγή τρέχοντας με την ΕΛΑΣ να πιθανολογεί ότι επιβιβάστηκε στη συνέχεια σε ΙΧ που τον περίμενε συνεργός του.

Η ΕΛΑΣ εξετάζει το ενδεχόμενο των προσωπικών διαφορών μεταξύ θύτη και θύματος, ενώ η σύζυγος του φαρμακοποιού κατά την πρώτη κατάθεσή της στους αστυνομικούς δεν μπόρεσε να δώσει πληροφορίες που να βοηθήσουν στην αποσαφήνιση των κινήτρων της δολοφονίας.

Στο σημείο του περιστατικού βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ενώ δυνάμεις της ΕΛΑΣ σαρώνουν την περιοχή του Ψυχικού για να εντοπίσουν χρήσιμο υλικό από κάμερες ασφαλείας.