Τέλη Σεπτεμβρίου θα απολογηθεί για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος των φρεγατών, ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.
Ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, καθηγητή Αρη Χαραλαμπάκη, εμφανίστηκαν χθες Τρίτη στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και τον επίκουρό της Γιώργο Ευαγγέλου, ενώ ζήτησαν και πήραν προθεσμία περίπου 2 μηνών προκειμένου να ενημερωθούν και να αντικρούσουν το κατηγορητήριο το οποίο αγγίζει τις 680 σελίδες.
Το αδίκημα – σύμφωνα με πληροφορίες – που τους αποδίδεται αφορά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Σε επικοινωνία με τον συνήγορο του πρώην υπουργού, καθηγητή Χαραλαμπάκη, ο ίδιος επεσήμανε πως «από μια πολύ πρόχειρη ματιά του πολυσέλιδου κατηγορορητηρίου, προκύπτει ότι η κατηγορία αφορά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Δηλαδή αναφέρεται ότι ένα ποσό μεταφέρεται από λογαριασμούς στελεχών της εταιρίας του εξοπλιστικού, σε φιλικά πρόσωπα του περιβάλλοντος Παπαντωνίου και από εκεί φτάνει σε λογαριασμούς της οικογένειας».
«Από αυτή την πολύ πρόχειρη ματιά», επισημαίνει ο κ. Χαραλαμπάκης, «δεν φαίνεται να τεκμαίρεται η μεταφορά των χρημάτων από τα πρόσωπα της εταιρίας σε λογαριασμούς των φιλικών προσώπων της οικογένειας Παπαντωνίου αλλά η μεταφορά αυτή είναι εικαζόμενη, κατά την κατηγορία». Εν ολίγοις, δεν υπάρχει, όπως φαίνεται, αποτύπωση μέσω ανοίγματος λογαριασμών της κίνησης αυτού του ποσού από την εταιρία σε πρόσωπα του περιβάλλοντος Παπαντωνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λογαριασμοί για τους οποίους διερευνάται το ζεύγος Παπαντωνίου είναι οι γνωστοί, για τους οποίους έχουν ήδη καταδικαστεί για παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες.