Σκληρή επίθεση για την οικονομία και το Μακεδονικό έκανε με την ομιλία του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.
Σημεία της ομιλίας του
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τελειώνει τη θητεία της με ψέματα.
Ο πρωθυπουργός δεν είναι καν εδώ να υπερασπιστεί το Πολυνομοσχέδιο.
Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για 4ο μνημόνιο που δεσμέυει τη χώρα για πολλά χρόνια. Μειώνει μισθούς συντάξεις, αφορολόγητο, αυξάνει τις εισφορές σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες. Ολα πέφτουν σε μια κοινωνία τραυματισμένη.
Η κοινωνία έχει πληρώσει ακριβά αυτή την κυβέρνηση. Επνιξε τους Ελληνες στους φόρους και δημιούργησε μια μάζα απελπισμένων
Η κυβέρνηση υστερεί ακόμα και απέναντι στον ίδιο της τον εαυτό. Κάθε πέρισυ και καλύτερα.
Δεν πιστεύετε ούσε εσείς οι ίδιοι τις προβλέψεις σας γι αυτό τις αναθεωρείτε προς τα κάτω.
Οι κυβερνώντες συνεχίζουν να κάνουν πολιτική λέγοντας ψέματα. Ακούμε ότι έρχεται δήθεν, το τέλος του μνημονίου. Είμαι εδώ για να σας πούμε την αλήθεια
Οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως και δύο συντάξεις, 500.000 συνταξιούχοι του δημοσίου θα χάσουν ακόμη περισσότερα.
Το αφορολόγητο που το 2014 ήταν €9.545, μειώνεται σε €5.680.
Για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο συμπολίτες μας που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με €500 τον μήνα. Αυτή είναι η δήθεν ευαισθησία της Αριστεράς
Εσείς που θα καταργούσατε τον ΕΝΦΙΑ, τον αυξάνετε ακόμα και στις φτωχότερες γειτονιές… Η δημόσια περιουσία μπαίνει ενέχυρο.
Θέλετε μία Ελλάδα φτωχοποιημένη κ. Τσίπρα; Είστε έτοιμοι να ψηφίσετε τα πάντα μήπως και μείνετε στην εξουσία.
Θέλουμε λύση στο θέμα της πΓΔΜ. Θέλουμε στέρεα Βαλκάνια. Αλλά θέλουμε μια λύση που δεν θα θίγει τα εθνικά μας συμφέροντας.
Ερχεται η στιγμή που καλείσαι να πεις το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι. Εκεί που ο Καραμανλής είπε όχι εσείς λέτε «ναι».
Και τότε όπως και τώρα ασκήθηκαν διεθνείς πιέσεις, αλλά σημασία έχει αυτό που συμφέρει την πατρίδα μας. Η συμφωνία με την πΓΔΜ επιβάλει τετελεσμένα. Κακή συμφωνία η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.
Για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει «μακεδονική εθνότητα και γλώσσα». Από την στιγμή που τα αποδέχεστε αυτά δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο ο γεωγραφικός προσδιορισμός.
Δεν θα διχάσουμε τους Ελληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν θα γίνει δικό μας πρόβλημα.
Καταγράφεται δεδηλωμένη διάσταση μέσα στην ίδια την κυβέρνηση.
Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει στις Πρέσπες μια συμφωνία χωρις να ξέρει αν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Ολα αυτά είναι πρωτοφανή. Πράξη ευθύνης να εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που μου δίνει το σύνταγμα για να αποτρέψω κάτι τέτοιο.
Έχω υποχρέωση να αποτρέψω την υποθήκευση του μέλλοντος της πατρίδας με μια κακή συμφωνία, που βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα. Η αποδοχή “μακεδονικής γλώσσας” και “μακεδονικής εθνότητας” συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. Σήμερα όλοι αναμετριόμαστε με την Ιστορία.
Η ΚΟ της ΝΔ καταθέτει αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Προκαλώ από τώρα τον κ. Τσίπρα, αν τολμά, να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του. Για να δούμε αν υπάρχουν 154 βουλευτές που είναι πρόθυμοι να πούνε ναι στην υπογραφή που ετοιμάζεστε να βάλετε στις Πρέσπες.