Με πυρά κατά του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για ανακολουθία λόγων και έργων εκ μέρους του όσον αφορά το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16, για τα οποία είχε πει ότι πρώτα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής και μετά θα πάει προς έγκριση στο ΚΥΣΕΑ, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση, από την οποία, πάντως ο κ. Καμμένος έλαβε την θετική γνωμοδότησή της.

«Νομικά είμαστε ασφαλείς. Μην αφήσουμε παράθυρο αμφισβήτησης της συμφωνίας», είπε ο υπουργός στα κόμματα που τον κατηγόρησαν ότι τις προβλεπόμενες διαδικασίες αλλά και τις σχετικές δεσμεύσεις του, παρακάμπτοντας την Βουλή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Αθ. Θεοχαρόπουλο, ο κ. Καμμένος αντεπιτέθηκε σε όσους του άσκησαν κριτική «με χυδαιολογία και λάσπη και φωνάζοντας για σχέσεις κομμάτων με ξένες πρεσβείες», όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Ενώ εκ μέρους της ΝΔ ο Β. Κικίλιας τόνισε ότι «ο υπουργός Εθνικής Αμύνης φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη μη ορθή τήρηση της διαδικασίας ενημέρωσης και έκφρασης γνώμης από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής για τη συμφωνία αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας». Και υπογράμμισε ότι «έως και σήμερα δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, η ευθύνη υλοποίησης της οποίας βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση». Παρά ταύτα, όπως εξήγησε, «θέλοντας πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας και της πολεμικής αεροπορίας, η ΝΔ εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη επί της αρχής για τη συμφωνία αυτή».

Αλλά και ο κ. Θεοχαρόπουλος έθεσε ζήτημα διαδικασίας και όχι ουσίας της συμφωνίας, όπως είπε, ενώ ο κ. Καμμένος σχολιάζοντας τις διαδικαστικές ενστάσεις της ΝΔ και της ΔΗΣΥ, υπογράμμισε: «Πάμε από την αρχή αν θέλουν. Νομικά είμαστε ασφαλείς. Να μην αφήσουμε παράθυρο σε οποιονδήποτε να αμφισβητήσει την συμφωνία». Στην εκπνοή της προθεσμίας για την απάντηση της ελληνικής πλευράς στις ΗΠΑ απέδωσε την παράκαμψη των διαδικασιών ο ρόεδρος της επιτροπής Σ. Μπαλλής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο κ. Καμμένος είπε ότι έληγε η προθεσμία για την απάντηση και γι’ αυτό συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ έχοντας υπόψη τις αρχικές τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας μετά τη σημερινή εκπεφρασμένη επισήμως θετική γνώμη της ΝΔ, συγκροτήθηκε μία ισχυρή πλειοψηφία συμφωνίας επί της αρχής και των λεπτομερειών της συμφωνίας και όταν έρθει η αμερικανική απάντηση στον ελληνικό LOA θα γίνει νέα συνεδρίαση της Επιτροπής για να συζητηθεί η αμερικανική απάντηση.​