Άρχισε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η οποία θα έχει το χαρακτήρα του κοινωνικού τύπου δείπνου και η οποία πραγματοποιείται στην οικίας της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ στη νεκρή ζώνη.
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δυο ηγετών μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων το περασμένο καλοκαίρι στο Κραν Μοντάνα.Στόχος η αναζήτηση –εάν αυτό είναι δυνατόν –διεξόδου για επανέναρξη των συνομιλιών..
Στο δείπνο δεν τίθεται θέμα ανταλλαγμάτων υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, της Κύπρου κ. Προδρόμου τονίζοντας ωστόσο ότι είναι μια καλή ευκαιρία κατά την οποία οι δυο ηγέτες θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο προκειμένου να συνομιλήσουν με σκοπό να βρεθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας για την επανέναρξη της διαδικασίας.
Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο θα υπάρχει εξέλιξη αναφορικά με το ζήτημα των οδοφραγμάτων από την αποψινή συνάντηση και έπειτα, ο κ. Προδρόμου υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις που αφορούν τη διάνοιξη των δυο οδοφραγμάτων έχουν ληφθεί εδώ και αρκετό καιρό. Οι τεχνικές επιτροπές εργάζονται εδώ και καιρό ενώ είναι πλέον γνωστό ότι το οδόφραγμα Δερύνειας θα είναι έτοιμο περί τις αρχές του καλοκαιριού.