Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, ο ιδρυτής και Πρόεδρος της AEGEAN, Θεόδωρος Βασιλάκης. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει: «To Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι της AEGEAN εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του Ιδρυτή και Προέδρου της εταιρίας μας, Θεόδωρου Βασιλάκη. O Προέδρός μας ήταν για όλους μας η πηγή έμπνευσης από την πρώτη πτήση, τον πρώτο μας επιβάτη μέχρι σήμερα. Οι αξίες που πρέσβευε, όσο και το όραμά του θα συνεχίσουν να μας οδηγούν.
Ο Θεόδωρος Βασιλάκης έφυγε από τη ζωή, σήμερα Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, σε ηλικία 78 ετών.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 στις 12:30, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος, στην Κηφισιά.
Η οικογένεια αντί στεφάνων παρακαλεί να γίνουν δωρεές για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης: ALPHA BANK – IBAN: GR03 0140 1010 1010 0210 1161 787».

Επιχειρηματίας και οραματιστής
Ο Θεόδωρος Βασιλάκης είναι χαρακτηριστικό δείγμα αυτοδημιούργητου και ανήσυχου επιχειρηματία, που μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων κατάφερε να ανταγωνιστεί όχι μόνο ελληνικές, αλλά και ευρωπαϊκές εταιρείες κολοσσούς. Γεννήθηκε το 1940 στην Κρήτη. Έφυγε με υποτροφία για σπουδές στο Business Management στις ΗΠΑ το 1958 και επέστρεψε στο νησί του το 1961 για να εργαστεί στις διανομές των καυσίμων της εταιρείας «Ρέστης».

Οταν η εταιρεία εξαγοράστηκε από την Texaco, ξεκίνησε η επιχειρηματική του περιπλάνηση στον κόσμο των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Ανέλαβε το δικαίωμα διανομής καυσίμων σε όλη την Κρήτη, δημιουργώντας ιδιόκτητο δίκτυο πρατηρίων.

Διαβλέποντας την άνοδο του ελληνικού τουρισμού, πολύ σύντομα ανέλαβε την αντιπροσώπευση στην Κρήτη της αμερικανικής εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων Hertz Ιnternational. Δώδεκα χρόνια αργότερα, αγόρασε την Hertz Hellas και τη μετονόμασε σε Autohellas, η οποία και εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη εταιρεία του είδους στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο εθνικό franchise του ομίλου παγκοσμίως.

Χρονιά σταθμός για την επιχειρηματική του πορεία, αλλά και όπως εξελίχθηκε για τις αερομεταφορές στην Ελλάδα, αναδεικνύεται το 1994, οπότε και ο Όμιλος Θ. Βασιλάκη εξαγόρασε την πρώτη εταιρεία που είχε λάβει άδεια πτήσης από την ΥΠΑ. Τον Μάρτιο του 1999, ιδρύεται η Aegean Airlines και δυο μήνες αργότερα ξεκινά πτήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Την ίδια χρονιά, δρομολογούνται και πτήσεις σε Ρόδο, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Κέρκυρα με την παραλαβή του τρίτου αεροσκάφους της εταιρείας.

Η απόκτηση της άλλοτε κραταιάς Ολυμπιακής Αεροπορίας (Olympic Air) το 2013 έδωσε νέα «φτερά» στην Aegean, δίνοντάς της τη δυνατότητα να μπορεί να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις στο εξωτερικό. Έτσι, έκλεισε το 2017 πετυχαίνοντας στορικό ρεκόρ με 13,2 εκατ. επιβάτες.

Σήμερα, υπό την «ομπρέλα» του Ομίλου Θ. Βασιλάκη βρίσκονται οι ΒΑΚΑΡ ΑΒΕΕ και ΤΕΧΝΟΚΑΡ ΑΒΕΕ, αποκλειστικοί αντιπρόσωποι των αυτοκινήτων Saab και Seat αντίστοιχα, η ΒΕΛΜΑΡ ΑΒΕΕ που είναι επίσημος διανομέας και επισκευαστής αυτοκινήτων των εταιρειών:FORD,OPEL, SAAB, SEAT, VOLVO, HONDA, MITSUBISHI, ALFA ROMEO, FIAT, ABARTH,HYUNDAI, KIA, BMW& MINIσε 33 σημεία εξυπηρέτησης σε Αθήνα, Κρήτη και Θεσσαλονίκη. Ακόμα, η Autotechnica S.A., αντιπροσωπεία των εταιριών Hertz, Audi και Seat στη Βουλγαρία, και η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz Autohellas ΑΤΕΕM.