«Αυτό το έγκλημα το έκαναν τα …αναβολικά που δημιουργούν ξεσπάσματα άσκοπης οργής και το μικρό μυαλό των δραστών! Χωρίς σημαντική αφορμή και χωρίς ουσιαστικό σχέδιο δράσης, οι δύο 19χρονοι δράστες που ήταν τρόφιμοι γυμναστηρίων και έψαχναν ειδικές φαρμακευτικές ουσίες από την Αθήνα, παρέσυραν τα θύματά τους στην παγίδα θανάτου. Τους είπαν ότι είχαν ένα πολυτελές κλεμμένο Audi γιατί είχαν… εξοργισθεί -πιθανόν και υπό την επήρεια αναβολικών- για το χρέος των 800 ευρώ αλλά και γιατί οι δύο νεαροί που σκότωσαν τους «κορόιδευαν», όπως είπαν, με την σειρά τους ότι θα τους έδιναν μία κλεμμένη μοτοσικλέτα έναντι αυτού του χρέους. Αρχισαν να ανεβαίνουν σε μια ορεινή περιοχή και να μαλώνουν καταμεσής του δρόμου για τα… ανύπαρκτα κλεμμένα οχήματα και για το χρέος των 800 ευρώ. Κι εκεί με τον φόβο μην ο ένας επιτεθεί στον άλλο, ο ένας από τους 19χρονους δράστες τράβηξε την καραμπίνα και σκότωσε άδικα δύο ανθρώπους. Από τους οποίους μάλιστα ο ένας δεν είχε καμία σχέση με την προστριβή. Υστερα πετούσαν τις σωρούς αριστερά και δεξιά και μετά τις μετέφεραν σε άλλα σημεία. Είναι απίστευτο πως έγινε αυτό το μακελειό χωρίς ουσιαστικό λόγο και ένας απόλυτος παραλογισμός το σκηνικό που προηγήθηκε και ακολούθησε στο βουνό, μέσα στο σκοτάδι. Δεν πρέπει σε αυτή την υπόθεση να ψάχνουμε σύνθετες εξηγήσεις, οργανωμένα εγκλήματα και οτιδήποτε άλλο. Η ερμηνεία όλων των γεγονότων είναι οδυνηρά απλή…».

Σε αυτή την αναφορά προχώρησε μιλώντας προς «Το Βήμα» -το μεσημέρι της Παρασκευής- ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που χειρίσθηκε από την αρχή την υπόθεση του διπλού εγκλήματος στην Μάνη.
Οι ερευνητές της υπόθεσης έχουν συγκεντρώσει στοιχεία ότι ένας από τους εμπλεκόμενους σε αυτήν την υπόθεση είχε σχέση με άτομα που είχαν κατηγορηθεί -προ τριετίας- για άλλες ποινικές ενέργειες. Ακόμη ότι μέλος του οικογενειακού περιβάλλοντος ενός εκ των προσώπων αυτών είχε προχωρήσει στο παρελθόν σε διάφορες παράνομες ενέργειες. Όμως εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο στυγερό έγκλημα δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με όλα αυτά και μπορεί να εξηγηθεί μόνο από τον ιδιότυπο ψυχισμό, το ιδιόμορφο «σύστημα αξιών» και την επιρροή από τα αναβολικά των πρωταγωνιστών της υπόθεσης.
Σύμφωνα με αναφορές επιστημόνων η χρήση αναβολικών προκαλεί «ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα οργής που μπορούν να οδηγήσουν σε βίαιες πράξεις. Εξασθένηση της ικανότητας κρίσης που προέρχεται από το γεγονός ότι υπάρχει υπερβολική αυτοπεποίθηση και το αίσθημα ότι κάποιος είναι αήττητος. Ακόμη δημιουργούνται ψευδαισθήσεις αλλά και σοβαρές αλλαγές στη διάθεση με αποτέλεσμα να προκαλείται κατάθλιψη όταν διακοπεί η λήψη των αναβολικών…»
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναζήτησαν στοιχεία για άλλους συνεργούς των δραστών όμως μέχρι στιγμής δεν φέρεται να έχει προκύψει οτιδήποτε. Τα στελέχη των διωκτικών αρχών πιστεύουν ότι όλα τα τεκταινόμενα στην δολοφονία είναι ευκρινή με βάση και τις πολύωρες ξεχωριστές ομολογίες των δύο νεαρών δραστών που περιέγραψαν και ο δύο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο το φρικιαστικό έγκλημα, ό,τι προηγήθηκε και ό,τι ακολούθησε. Ακόμη, από την συγκέντρωση άλλων στοιχείων, δεν φαίνεται να προκύπτει η εμπλοκή άλλων ατόμων.