Έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με δυο «απαιτητικούς» προμηθευτές της η Volkswagen ανακοίνωσε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσει και πάλι η παραγωγή των ευπώλητων μοντέλων Golf και Passat. Ο γερμανικός όμιλος δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τη συμφωνία, σημείωσε όμως ότι πολύ σύντομα θα αποκατασταθεί ο ρυθμός παραγωγής.
Οι προμηθευτές κατηγορούσαν τη μεγαλύτερη πλην πληγείσα από μέγα σκάνδαλο παραποίησης στοιχείων για τους ρύπους αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης ότι κατήγγειλε τις συμβάσεις που είχαν υπογράψει δίχως εξήγηση και χωρίς να καταβάλει αποζημίωση. Αποφάσισαν έτσι σε αντίποινα να διακόψουν τις προμήθειες των εξαρτημάτων και ως εκ τούτου να προκαλέσουν μεγάλες καθυστερήσεις στις γραμμές παραγωγής πολλών εργοστασιακών μονάδων της Volkswagen..

Οι δύο προμηθευτές, η CarTrim που κατασκευάζει καθίσματα και η ES Automobilguss που κατασκευάζει κιβώτια ταχυτήτων, θεωρούν ότι εξαιτίας της VW έχουν χάσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και ζητούν από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποζημιώσεις.

Μετά τη συμφωνία που ανακοινώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, πάντως, η τιμή της μετοχής της VW εκτινάχθηκε κατά 2% υψηλότερα στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης.